Banden Amsterdam

banden verwisselen

Banden Amsterdam

Autobanden zijn de enige onderdelen aan een auto die contact maken met het wegdek. Banden hebben hierdoor invloed op het brandstofgebruik, de geluidsproductie van uw auto en de veiligheid. Het is daarom van levensbelang dat uw banden van goede kwaliteit zijn, maar ook deskundig gemonteerd en gebalanceerd worden.

Versleten banden vervangen

Helaas zijn vrijwel alle banden onderhevig aan slijtage. Versleten autobanden vormen een gevaar voor u, uw inzittenden en andere weggebruikers. Zo verhoogt het bijvoorbeeld de kans op aquaplaning of een lekke band. Het is daarom wettelijk verplicht om uw banden bij een minimale profieldiepte van 1,6 millimeter te vervangen. Het kan echter raadzaam zijn om de banden bij uiterlijk 2 millimeter al door ons te laten vervangen. Wij kiezen dan samen met u de juiste banden voor uw auto. Dit gebeurt op basis van uw wensen, het autogebruik en de betaalbaarheid.

Lekke autoband repareren

Er zijn talloze manieren waarop u een lekke band kunt krijgen. In de meeste gevallen zal de band dan vervangen moeten worden. Toch is het in sommige gevallen ook mogelijk om de lekke band te repareren. Vaak gebeurd dit door een plug of prop te plaatsen. Als u vermoed dat uw band lek is, rijdt er dan vooral niet mee door. Een auto kan dan namelijk erg onvoorspelbaar reageren. Ook kan het doorrijden veel meer schade aan de band, het wiel of de velg veroorzaken. Het repareren van de band kan hierdoor alsnog onmogelijk worden gemaakt. Bovendien is het voor ons eenvoudiger om de band te repareren wanneer u deze eerder bij ons aanbiedt ter reparatie.

Winterbanden monteren

Bij een temperatuur lager dan 7°C is het verstandig om winterbanden onder uw auto te laten monteren. Winterbanden presteren namelijk beter bij lagere temperaturen dan zomerbanden. Dit komt door de rubbersamenstelling van de banden. Zo geven zij bijvoorbeeld meer grip bij een besneeuwd of nat wegdek. In sommige landen zijn winterbanden hierdoor zelfs verplicht tijdens de winter. Door onze kennis, service en ervaring worden uw winter-, zomer- of all season banden altijd vakkundig door ons verwisseld, gemonteerd, gebalanceerd en gevuld tot de juiste spanning.

Banden laten balanceren

Na iedere bandenwissel dienen de banden ook gebalanceerd te worden. Toch kan het voorkomen dat uw banden verkeerd zijn gebalanceerd. U kunt een onbalans onder andere herkennen doordat uw stuur of dashboard bij hoge snelheid trilt. Verkeerd gebalanceerde banden maken slechter contact met het wegdek. Dit geeft onnodige belasting van de ophanging en kan tevens voor gevaarlijke situaties zorgen. Bovendien slijten uw banden sneller en rijdt u minder prettig. Een onbalans kan hierdoor tot hoge reparatie- en vervangingskosten leiden. U voorkomt deze kosten door uw banden geregeld door ons te laten controleren en balanceren.

Banden Amsterdam bij Garage NRD

U kunt bij Garage NRD in Amsterdam Noord terecht om o.a. uw autobanden te laten vervangen, repareren, verwisselen of balanceren. U bent bij ons verzekerd van goed opgeleid personeel, garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en een uitstekende service. Moet u nog overtuigd worden. Lees dan ook de ervaringen van andere klanten (150+ reviews) en bekijk onze Google reviews. Wilt u de zekerheid dat u snel wordt geholpen? Dan kunt u vooraf een afspraak maken.

Waarom Garage NRD?

 • Hoge klanttevredenheid
  4,8/5 Google review score
 • Vakkundig en betrouwbaar
  Altijd garantie op ons werk
 • Ook zonder afspraak
  Kom vandaag nog langs!
 • Eerlijk en voordelig
  Altijd een scherp tarief