Automaatbak Spoelen Amsterdam

automaatbak spoelen

Automaatbak Spoelen Amsterdam

Er rijden steeds meer automobilisten in een auto met een automatische versnelling. Dit is niet vreemd. Een automaat heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van een handgeschakelde auto. Zo biedt de automaatbak u vooral gemak en comfort, zeker op langere stukken en in files. Bovendien verbruiken automatische versnellingsbakken minder brandstof en hebben ze dus ook een lagere CO2-uitstoot.

Automaat olie vervangen

Een automaatbak schakelt met behulp van oliedruk. De kwaliteit van de automatische versnellingsbakolie en de bijbehorende druk zijn daarom van groot belang voor de werking van de automatische transmissie. Door langdurig gebruik kan deze zogeheten ATF-olie vervuild en verouderd raken. Ondanks dat veel autohandleidingen dit niet vermelden, kan het hierdoor toch verstandig zijn om de olie in uw automaatbak te laten vervangen.

Automaatbak spoelen

Door de opbouw van een automatische versnellingsbak is het lastig om de ATF-olie te vervangen. Zo wordt er bij het simpelweg leeg laten lopen en opnieuw vullen van de versnellingsbak onvoldoende olie vervangen. Bij deze methode blijft er namelijk te veel oude olie achter in de automaatbak. Hierdoor wordt slechts een beperkt deel van de olie vervangen. U kunt hierdoor in de loop van tijd problemen met uw auto ervaren. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan schokken en bonken tijdens het schakelen.

Automaatbak flushen

Door de automaatbak te laten spoelen en zo de olie te verversen kunt u veel klachten voorkomen of zelfs laten verdwijnen. Het spoelen van de automatische versnellingsbak wordt ook wel flushen genoemd. Bij het flushen wordt specialistische apparatuur gebruikt om de ATF-olie onder verhoogde en constante druk te verversen en te reinigen. Ook wordt de automatische transmissie tijdens het spoelproces inwendig gereinigd. Met het spoelen van de automaatbak voorkomt u dure reparaties of zelfs vervanging van onderdelen.

Automaatbak Spoelen Amsterdam bij Garage NRD

U kunt bij Garage NRD in Amsterdam Noord terecht om o.a. uw automaatbak te spoelen. U bent bij ons verzekerd van goed opgeleid personeel, garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en een uitstekende service. Moet u nog overtuigd worden. Lees dan ook de ervaringen van andere klanten (150+ reviews) en bekijk onze Google reviews. Wilt u de zekerheid dat u snel wordt geholpen? Dan kunt u vooraf een afspraak maken.

Waarom Garage NRD?

 • Hoge klanttevredenheid
  4,8/5 Google review score
 • Vakkundig en betrouwbaar
  Altijd garantie op ons werk
 • Ook zonder afspraak
  Kom vandaag nog langs!
 • Eerlijk en voordelig
  Altijd een scherp tarief