Airco Auto Amsterdam

airco auto amsterdam

Airco Auto Amsterdam

De airco zorgt ervoor dat u om een optimaal klimaat in uw auto kunt realiseren en behouden. Door de aangename temperatuur in uw auto, blijft u langer alert en geconcentreerd. Bovendien zorgt het systeem dat uw ramen niet beslaan.

Airco onderhoud

Een airco is niet geheel onderhoudsvrij. Het gesloten systeem bestaat immers uit verschillende onderdelen zoals een compressor, condensor en fan, filter droger, verdamper en blower en een expansieventiel. Een groot deel hiervan is een bewegend onderdeel en dus gevoeliger voor slijtage. Zonder airco onderhoud verliest het systeem zijn werking of raakt het vervuild. Om te zorgen dat uw aircosysteem naar behoren blijft werken, is het belangrijk om deze te laten controleren en onderhouden. Het vervangen van een aircosysteem is namelijk een dure reparatie.

Airco bijvullen

In het aircosysteem bevinden zich vloeistoffen zoals koelmiddel en olie. Dit zogeheten koudemiddel kan door de jaren heen verdampen of zelfs langs rubbers in de auto weglekken. Jaarlijks kan er tot wel 10% koudemiddel ontsnappen. Dit verlies van vloeistof kan leiden tot een afname van de verkoelende capaciteit. Ook riskeert u ernstige schade aan uw compressor. De compressor is een belangrijk onderdeel voor uw aircosysteem. Dit onderdeel pompt namelijk het zogeheten koudemiddel rond.

Airco reinigen

Airco onderhoud is iets waar je als eigenaar van een auto eigenlijk niet onderuit kan. Zonder onderhoud kan het ook voorkomen dat de airco stinkt. Het systeem blaast dan een muffe lucht uit. Dit komt doordat schimmels en bacteriën zich snel ophopen in de luchtleidingen en op de verdamper van het aircosysteem. Om de aangroei van bacteriën en schimmelvorming te voorkomen is het aan te raden om eens per jaar het interieurfilter te vervangen en de behuizing te laten reinigen.

Airco Auto Amsterdam bij Garage NRD

U kunt bij Garage NRD in Amsterdam Noord terecht om o.a. uw aircosysteem te laten controleren, onderhouden, bijvullen, reinigen of repareren. U bent bij ons verzekerd van goed opgeleid personeel, garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en een uitstekende service. Moet u nog overtuigd worden. Lees dan ook de ervaringen van andere klanten (150+ reviews) en bekijk onze Google reviews. Wilt u de zekerheid dat u snel wordt geholpen? Dan kunt u vooraf een afspraak maken.

Waarom Garage NRD?

 • Hoge klanttevredenheid
  4,8/5 Google review score
 • Vakkundig en betrouwbaar
  Altijd garantie op ons werk
 • Ook zonder afspraak
  Kom vandaag nog langs!
 • Eerlijk en voordelig
  Altijd een scherp tarief